Alisa visar

Här finns all information du behöver för att hantera och återlämna din rollator

Rollatorer är ett av de vanligaste hjälpmedlen. Socialstyrelsen uppskattar att drygt 450 000 personer i Sverige har en rollator. Är du en av dem hittar du all information du behöver här. 

Rengöring


Använd en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Om det behövs kan avfettningsmedel användas. Använd aldrig lacknafta, bensin eller andra starka lösningsmedel. 


Du kan spola av rollatorn med vatten och högtryckstvätt men undvik att spola med tryck mot lager (hjul, framgafflar) eller etiketter. 

Hjulen rengörs enklast med en borste, men undvik stålborste då den kan repa och skada hjulen.


Återlämning


När det är dags att lämna tillbaka din rollator ska den vara rengjord. Glöm inte att ta med alla delar om du haft något extratillbehör. 


Klicka på knappen nedan för att få information om var rollatorn ska lämnas. Fel- och förlustanmälan


Om din rollator behöver repareras eller om den blivit stulen eller på annat sätt försvunnit kan du anmäla det här. Tryck på knapparna här nedanför för att komma till rätt formulär.

Funktionskontroll


En rollator ska kontrolleras minst en gång varje år. Det är du som använder rollatorn som är ansvarig för detta.


Här får du hjälp och steg-för-steg-instruktion av hur du gör. Du kan antingen titta på filmen och följa instruktionerna där, eller klicka på checklista för att få samma information i skriftlig form. Du kan också be den som förskrivit rollatorn till dig om hjälp. 

unsplash